Follow @SStamellos




«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα...»
Χρόνης Μίσσιος

15 Μαΐ 2010

Το παλιό Γεφύρι του Ασωπού σε πλήρη εγκατάλειψη...

ΑΣΩΠΟΣ

Το φαράγγι του Ασωπού, έξω από την Ηράκλεια, είναι ένα μοναδικό τοπίο φυσικού κάλλους με ένα γραφικό γεφυράκι, πετρόκτιστο ,απ΄΄οπου περνούσαν χρόνια πολλά οι Έλληνες της Βορείου Ελλάδος προς την Αθήνα με κάρα, με γκαζοζέν, με φορτηγά, με λεωφορεία. Ήταν και μέρος του πανάρχαιου ΦΑΡΑΓΚΙΟΥ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΟΥ ονομαστού περάσματος του Εφιάλτη ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ και του παλαιού δρόμου ‘’παλαιά εθνική οδός’’Αθηνών – Λαμίας.

Το γεφυράκι έχει εγκαταλειφθεί και δε χρειάζεται παρά μόνο λίγα χρήματα ,ποσόν ευτελές για οργανωμένη κοινωνία για να αποφευχθεί αυτή η επικίνδυνη κατάσταση και η καταστροφή του ,να αποκατασταθεί η αισθητική του τοπίου,να γίνει προσβάσιμο στους περιπατητές του φαραγγιού και όχι να παραμείνει επικίνδυνο για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες και να επαναφέρει επιπλέον τον πολιτισμό και την οικολογική αισθητική.

Παρακαλούμε τον Δήμαρχο Γοργοποτάμου να το ηλεκτροφωτίσει με ειδικό φωτισμό έτσι ώστε να αναδειχθεί το φαράγγι και το γραφικό γεφυράκι, να φτιάξει ένα κιόσκι για τους επισκέπτες, να δημιουργήσει σκαλάκια πρόσβασης για τους περιπατητές και επίσης παρακαλούμε τον ευαίσθητο κο Νομάρχη, να χρηματοδοτήσει αυτήν τη αποκατάσταση για την οποία και θα τον θυμούνται οι ρομαντικοί , οι φυσιολάτρες, οι οικολόγοι και οι Φθιωτείς.

Ως πότε θα ανεχόμαστε τους απίστους’’ να κλέβουν τις πέτρες για να ολοκληρώσουν την καταστροφή.!

Παρακαλούμε το ΤΕΕ να κάνει μια μικρή μελέτη ,μια αναφορά μια μικρή παρέμβαση έστω.

Είμαστε σίγουροι για την ευαισθησία των τοπικών αρχόντων και ελπίζουμε στην ταχεία αποκατάσταση.



Για τη Λαμιακή Πολιτεία
Τεχνοχώρος Πολιτισμού και οικολογίας

ΔΗΜ. ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: