Follow @SStamellos




«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα...»
Χρόνης Μίσσιος

18 Ιουν 2015

Παραμένει η παράνομη χωματερή δίπλα στη θάλασσα στην Αγία Τριάδα Μώλου

Η παράνομη χωματερή στην Αγία Τριάδα του Μώλου, στην έξοδο του ρέματος της Μενδενίτσας στον Μαλιακό κόλπο, είναι στην ίδια και χειρότερη κατάσταση από πέρυσι. Γράφαμε πέρυσι στις 12 Αυγούστου:

«Γεγονός είναι ότι στις ακτές του Μαλιακού από τα Καμένα Βούρλα μέχρι την Αγία Τριάδα Μώλου υπάρχουν πολλές μικρές και μεγάλες εστίες απορριμμάτων. Όγκοι σκουπιδιών κάθε μορφής, κυρίως πλαστικά, δίνουν την εικόνα της κακής διαχείρισης της παράκτιας ζώνης.

Κάτω όμως
από την Αγία Τριάδα και στην αρχή της χερσονήσου που σχηματίζεται στις εκβολές του ρέματος της Μενδενίτσας, μας αιφνιδίασε η χωματερή «πάνω στο κύμα»: οικοδομικά μπάζα, οικιακές συσκευές και έπιπλα, πλαστικά εδαφοκάλυψης, πλαστικές σακούλες λιπασμάτων, συσκευασίες φυτοφαρμάκων, λάστιχα ποτίσματος και ό,τι άλλο χωράει ο ανθρώπινος νους συνοδευόμενα με δυσοσμία. Ένας σκουπιδότοπος μέσα στη θάλασσα!...»

Στις αρχές Απριλίου μας κοινοποιήθηκε το αριθμ πρωτ 1030/2-4-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, το οποίο απευθύνεται στο Δήμο Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου και ζητάει τον άμεσο καθαρισμό του χώρου, μετά από παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΑΠΕΝ. Συγκεκριμένα το έγγραφο γράφει:

«…Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για τον καθαρισμό του χώρου, την ενημέρωση των πολιτών και την αστυνόμευση της περιοχής ώστε να αποφευχθεί παρόμοιο φαινόμενο μελλοντικά. Επίσης παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για  ενέργειες του Δήμου σας εντός είκοσι (20) ημερών από τη λήψη του παρόντος εγγράφου, σε διαφορετική περίπτωση η υπηρεσία μας θα προχωρήσει σε σύγκλιση του Κ.Ε.Π.ΠΕ. για τη διενέργεια περιβαλλοντικού ελέγχου και περαιτέρω ενέργειες…».

Δυστυχώς, εβδομήντα(70) μέρες μετά - και όχι είκοσι(20) - η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Η παράνομη χωματερή σκουπιδιών και οικοδομικών μπαζών στην άκρη της θάλασσας και μέσα στο κύμα παραμένει και μας θυμίζει τις ευθύνες όλων μας απέναντι στον Μαλιακό κόλπο και το περιβάλλον(δείτε συνημμένα φωτογραφίες και το έγγραφο της Περιφέρειας).

Ελπίζουμε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες, που προβλέπονται, και σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο.

Λαμία, 17.6.2015
Στέφανος Σταμέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: