Follow @SStamellos




«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα...»
Χρόνης Μίσσιος

21 Ιαν 2008

Όπου Ασωπός και η μοίρα του

Εικόνες του Σπερχειού σήμερα

Τα σκουπίδια και οι εστίες ρύπανσης του Σπερχειού ποταμού, που αμφισβητούνται από τους παράγοντες της Νομαρχιακής Φθιώτιδας, αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που παραθέτουμε. Σκουπίδια στην παλιά γέφυρα του Φραντζή, στον Ασωπό, τον παραπόταμο του Σπερχειού, καθώς και αγωγός λυμάτων εργοστασίων που χύνεται στον Ασωπό, στο ύψος της Δαμάστας.

Όπου Ασωπός κι η μοίρα του...

Προς δόξαν των περί αντιθέτου επιχειρημάτων των παραγόντων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης...

Θα παρακαλέσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να μας απαντήσουν ή να αμφισβητήσουν τις φωτογραφίες, καθώς και το αν ο Σπερχειός και ο Ασωπός έχει χαρακτηριστεί αγωγός λυμάτων, και αν ναι, να μας υποδείξουν τη σχετική απόφαση. Επίσης παρακαλούμε τον κ Εισαγγελέα να ασχοληθεί με την υπόθεση, επειδή πιστεύουμε ότι είναι πια θέμα δικαιοσύνης

Εμείς δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια...
(στο εξής θα επικαλούμαστε διαρκώς τον Ν.3422/2005 με τον οποίο κυρώθηκε η Διεθνής Σύμβαση του Aarchus για την πρόσβαση σε πληροφορίες, τη συμμετοχή του κοινού στη λήψη αποφάσεων, καθώς και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη για περιβαλλοντικά θέματα)

Οικολόγοι Πράσινοι
Πολιτική Κίνηση Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: