Follow @SStamellos




«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα...»
Χρόνης Μίσσιος

12 Ιουν 2009

3ήμερες εκδηλώσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης για την προστασία του Σπερχειού

ΟΜΙΛΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
(Ο.Ε.Π.ΔΥ.Φ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

θέμα: Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για την προστασία του Σπερχειού

Ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών Δυτικής Φθιώτιδας, μαζί με πολλούς άλλους φορείς συνδιοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων στις όχθες του ποταμού, 12-13-14 Ιουνίου 09 στο Πλατανόδασος στο Καστρί Δυτικής Φθιώτιδας, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για την προστασία του Σπερχειού και κατ’ επέκταση του Μαλιακού κόλπου με τίτλο:

«Σπερχειός, ένας θεός σε κίνδυνο»

Η τοπική κοινωνία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την μόλυνση της Γης, νερού, αέρα με άμεση επίπτωση και στον άνθρωπο.

Ο Σπερχειός βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο της μακραίωνης ιστορίας του. Το ιστορικό ποτάμι της Ελλάδας, που στο παρελθόν Θεοποιήθηκε για προσφορά του και την μεγάλη σημασία του κινδυνεύει., Κατάντησε σκουπιδότοπος εξαιτίας των παράνομων χωματερών που λειτουργούν στην κοίτη και τις όχθες του. Τα απόβλητα παρασύρονται από τα νερά του και έτσι ρυπαίνουν και καταστρέφουν τον Μαλιακό κόλπο. Το οικοσύστημα της κοιλάδας απειλείται από αλόγιστες ανθρώπινες πράξεις.

Η λαθροθηρία, τα φυτοφάρμακα, οι παράνομες αμμοληψίες, η υλοτομία πληγώνουν το περιβάλλον της κοιλάδας το υποβαθμίζουν, το συρρικνώνουν, το οδηγούν στον αφανισμό.
Γνωρίζω, ότι οι λανθασμένες επιλογές καταστρέφουν το περιβάλλον.
Αγαπώ, την φύση παίρνω μέρος στη λύση
Συμμετέχω, και αγκαλιάζω την πρωτοβουλία των Ενεργών Πολιτών
Ενεργώ, για ένα καθαρότερο, ομορφότερο και υγιές περιβάλλον.
Ενδεικτικά οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 12/06/09 το πρωί με δράσεις του Κ.Π.Ε. Υπάτης. Μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Δυτικής Φθιώτιδας και της κοιλάδας του Σπερχειού θα περιηγηθούν στο ποτάμι και θα ενημερωθούν.

Τα Απογεύματα της Παρασκευής 12/06 και του Σαββάτου 13/06 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες -διαλέξεις για τον Σπερχειό και το περιβάλλον με συζήτηση για την σημασία του, και τις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και την ανάγκη προστασίας του.

Το Σάββατο το πρωί δραστηριότητες και τουρνουά σκάκι.
Τα βράδια της Παρασκευής 12/06 και του Σαββάτου 13/06 θα καλυφτούν με μουσικά καλλιτεχνικά σχήματα.
Την Κυριακή 14/06/09 Ιουνίου με χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών.

Ανάμεσα σε αυτές τις εκδηλώσεις , παράλληλα θα λειτουργούν και πολλές άλλες που αναλυτικά θα διαβάσετε στο πρόγραμμα μας. (προβολές, εκθέσεις βιβλίων, προϊόντων, ιππασία, ποδήλατα, εικαστικά εργαστήρια κ.α.)

Διοργάνωση: Όµιλος Ενεργών Πολιτών Δυτικής Φθιώτιδας / www.oepdyf.gr / info@oepdyf.gr
Συνδιοργάνωση: K.Π.Ε. Υπάτης / Mαλιακός SOS / Όµιλος Φίλων του Δάσους / Οµοσπονδία Συλλόγων Φθιώτιδας / Σκακιστικός Όµιλος Λαµίας

Συµµετοχές: Μουσικά Σύνολα: Δηµοτικό Ωδείο Λαµίας, Μουσικό Σχολείο Λαµίας, Ρεμπέτικη Κοµπανία, Αντίπερα Όχθη, Alma Libre, Έντεχνο Σχήµα, Ρεµπέτικη Τετράς,
Χορευτικά Συγκροτήµατα: Σπερχειάδας, Λ. Υπάτης, Καστρίου, Βίτολης, Καλυβίων, Ροδίτσας, Αµφιθέας, Κρητικών.
Χορωδίες: Ευρωπαϊκή Μ.Σ., Δ.Ω.Λ. και Σπερχειάδας.

Δραστηριότητες: Ιππικός Όµιλος Λαµίας, Εικαστικά Εργαστήρια, Εκπαιδευτικοί & Περιβαλλοντικές Οµάδες µαθητών 1βάθµ. & 2βάθµ. εκπαίδευσης, Οξυγόνο, Νature In Action, Μ.Κ.Ο. Σόλων.

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Παρακαλούμε και την δική σας συμμετοχή και υποστήριξη στο επικοινωνιακό μέρος των εκδηλώσεων.

«Πάρε μέρος στη λύση για την Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για την προστασία του Σπερχειού»


Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος του Ο.Ε.Π.ΔΥ.Φ.

Κοντογιάννης Νικόλαος


Τηλέφωνα επικοινωνίας: Κοντογιάννης Νίκος 22310 27642 - 6973-535182,
ΚαρανΖούνης Δημήτρης 22310 22228 - 6972 500984
Δ/νση: Πτελέα Δυτικής Φθ/δας www.oepdyf.gr email: info@oepdyf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: