Follow @SStamellos




«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα...»
Χρόνης Μίσσιος

10 Φεβ 2008

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Τα προβλήματα της άρδευσης λόγω εκτροπής της νέας κοίτης του Σπερχειού και την ρύπανση του ποταμού, φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Τονια Αντωνίου με ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Εσωτερικών και Αγρ. Ανάπτυξης. Η κα Αντωνίου αναφέρεται σε υπόμνημα του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Φακίτσας του νομού Φθιώτιδας στο οποίο τονίζεται ότι με την εκτροπή της νέας κοίτης Σπερχειού και τα έργα που εκτελούνται σ’ αυτή, έχει κλείσει η κοίτη από το σημείο της εκτροπής έως και την περιοχή Αλαμάνας με αποτέλεσμα περιοχή 15,000 στρεμμάτων, να μην μπορεί να αρδευτεί ακόμη και σήμερα. Η κα Αντωνίου ζητά άμεση λύση καθώς οι καλλιεργητές δεν μπορούν να αρδευσουν τις καλλιέργειές τους και βρίσκονται σε απόγνωση.

Επιπλέον αναφέρεται στην μόλυνση του Σπερχειού από τα παρακείμενα εργοστάσια που ρίχνουν τα απόβλητα τους σε αυτόν με αποτέλεσμα να μολύνουν το νερό με συνέπειες για τις αρδευόμενες εκτάσεις που καταστρέφονται και για την υγεία των κατοίκων των γύρω περιοχών.

πηγή lamiafm1


Σχόλιο - σημείωση administrator:
Έστω και με καθυστέρηση ασχολήθηκε η κα Αντωνίου με τα θέματα της άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην Ανθήλη και με το πρόβλημα της ρύπανσης των νερών. Βέβαια η αναφορά μόνο στα εργοστάσια της περιοχής δεν αναδεικνύει τις ποικίλες πηγές της ρύπανσης των νερών σε όλο το μήκος του

1 σχόλιο:

asxetosx είπε...

Αν θέλεις έλα μια βολτα και από το www.katagelies.gr και αναδημοσίευσε και εκεί την καταγγελία σου. Θα κάνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε